Hoe schermopname op iPhone?

Article By: Minhaz H | Reviewed by : Editorial Board | Published on: July 14, 2021 , Last updated on : September 5, 2022
Hoe scherm opnemen op iPhone | telefoon scherm opnemen

Voordat we beginnen

Moet je een video opnemen van wat er precies op je scherm te zien is? Dan moet je weten hoe je scherm opneemt op je iPhone. U kunt ofwel de ingebouwde schermopname tool van uw iPhone gebruiken of een app downloaden zoals de Schermrecorder.

 

Het opnemen van het scherm van uw iPhone is de beste manier om verbazingwekkende video-inhoud te creëren. Er zijn hele soorten van video-inhoud die kunnen worden geproduceerd door simpelweg het scherm op te nemen. Of het nu gaat om reactie video’s, walkthrough video’s, gameplays, of tutorials, ze zijn allemaal momenteel de meest trendy content op YouTube.

 

Dus als je jezelf ziet als een content creator of gewoon je iPhone scherm wilt opnemen, dan is deze blog voor jou. Hier is hoe je je scherm op iPhone kunt opnemen:

  • Met behulp van de Screen Recorder app
  • Met behulp van de ingebouwde iPhone schermopnamefunctie

Hoe kan ik een schermopname maken op een iPhone met de schermrecorder-app?

Als je een geweldige contentmaker op Social media wilt zijn, moet je virale video’s produceren. Je iPhone is een geweldig hulpmiddel om geweldige content te maken, maar je hebt ook de beste applicatie nodig om je te helpen je video te maken. Om het scherm van je iPhone op te nemen, heb je de Schermrecorder app nodig. Het is de beste schermrecorder-app voor iPhone.

 

Hier is de stap-voor-stap handleiding over hoe je je iPhone scherm opneemt.

Wil je weten hoe je scherm opneemt op iPhone? Het is echt eenvoudig. Installeer de schermrecorder app gratis.

Stap 1: Download de Schermrecorder app

Er zijn veel schermopname apps die je zou kunnen downloaden op je iPhone. Als alternatief heeft uw iPhone een standaard schermopname tool. Echter, de meeste apps van derden en iPhone’s eigen schermrecorder zijn niet geschikt voor het maken van video’s van hoge kwaliteit. Dus, download de gratis Schermrecorder app.

Stap 2: Start de opname van je iPhone scherm

Je kunt eenvoudig beginnen met het vastleggen van de video van je scherm door de Screen Recorder app op je iPhone te starten. De eigenlijke stappen zelf zijn rechttoe rechtaan:

how to turn on screen record
  • Druk in het app-scherm op de rode opnameknop.
  • Om schermopname met audio in te schakelen, tikt u onderaan op het pictogram Microfoon.
  • Klik vervolgens op Start Broadcast en wacht tot je opname begint na een aftelling van 3 seconden.
  • Bovenaan het scherm verschijnt een rode statusbalk met een opnameknop en de tijd.

Stap 3: Stop met het opnemen van je iPhone scherm

De stappen die nodig zijn om je schermopname te beëindigen zijn net zo eenvoudig als het starten ervan. Dus, als je opname klaar is, kun je het proces beëindigen door:

how to do screen recording on iPhone
  • Druk op de rode statusbalk boven in het scherm.
  • Er verschijnt een popup bevestigingsvenster, tik vervolgens op Stop Uitzending.
  • Je kunt je opgenomen video bekijken in de sectie Mijn opnames in de app.

Stap 4: Bewerk je schermopnames

Alleen het opnemen van je scherm is niet het einde van het videomaken. Een fatsoenlijke videomaker weet dat elke opgenomen video een bewerkingsproces moet ondergaan om de algemene kwaliteiten te verbeteren. Normaal gesproken zou men hiervoor een aparte videobewerkingsapp gebruiken.

 

Gelukkig heeft de Schermrecorder app zijn eigen ingebouwde video editor. Deze bevat een video trimmer om ongewenste clips uit uw video’s te knippen en filters om de video te verbeteren. Bovendien, als u achtergrondmuziek of een liedje aan uw opname wilt toevoegen, kunt u dat ook doen.

 

Als u echter een videobewerkingsprogramma met extra functies wilt gebruiken om uw video-opname verder te verbeteren, bekijk dan onze Video Editor-app.

Stap 5: Pas uw screen capture video aan

Ben je een gamer en wil je vaak gaming content posten op je kanaal? Je kunt je gameplays opnemen op je iPhone en de opname bewerken voordat je deze op je kanaal plaatst. Wil je een proces demonstreren in je video? Gebruik dan de Schermrecorder app om je walkthrough op te nemen en voeg audio commentaar toe over je opname voordat je het online deelt.

 

Als je wilt weten hoe je een reactievideo op je iPhone maakt, dan is de Schermrecorder-app je antwoord. Met zijn Face Cam-tool kun je reactievideo’s maken of rechtstreeks reageren op YouTube-video’s. De Screen Recorder app is een alles-in-één app speciaal ontworpen voor makers van video content.

Hoe scherm opnemen op iPhone met een ingebouwde schermrecorder?

Apple heeft met de release van iOS 11 de standaard schermopnamefunctie toegevoegd aan de iPhone. Met deze functie kun je het scherm vastleggen en geluid opnemen. Wil je alleen het iPhone-scherm opnemen, dan kun je onderstaande stappen volgen.

how to add screen record on iPhone
  • Ga naar Instellingen> Controlecentrum, druk op Meer regelaars (of Pas regelaars aan als je iOS 13 of ouder gebruikt), en selecteer vervolgens de +-knop naast Schermopname.
  • Open vervolgens het Control Center op je iPhone.
  • Druk lang op de knop Grijze opname totdat een nieuw venster verschijnt.
  • Tik op de knop Microfoon.
  • Druk vervolgens op Opname starten en wacht op een aftelling van drie seconden voordat de opname begint.
  • Om je opname te stoppen, open je het Control Center, druk je op de nu rode opnameknop en tik je op Stop. Of tik op de rode statusbalk boven in je scherm en tik vervolgens op Stop.

Afrondende opmerkingen

Door het verstrekken van superieure video-opname mogelijkheden voor uw iPhone, stroomlijnt de Screen Recorder app het proces van het vastleggen van het scherm van uw telefoon. Met de hulp van verschillende functies, kunt u uw scherm opnemen en bewerken op de weg. Wilt u weten hoe u een GIF maakt van een video op uw iPhone? Probeer de Schermrecorder-app. Als u echter alleen uw scherm wilt opnemen, kunt u dit ook doen met de standaardfunctie van uw iPhone.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.