Hoe paswoorden beheren op iPhone

Article By: Nasim Usman | Reviewed by : Editorial Board | Published on: January 6, 2022
Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone

Onthoud je al je wachtwoorden voor je social media accounts zoals Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, etc.? Hoe zit het met de wachtwoorden voor uw e-mail of andere accounts? Gebruikt u overal dezelfde wachtwoorden voor? Het beheren van wachtwoorden is noodzakelijk wanneer u te maken hebt met meerdere accounts. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je dat op je iPhone kunt doen. In dit how-to artikel zullen we alle manieren ontdekken om wachtwoorden op iPhone te beheren.

 

Hoe je wachtwoorden op je iPhone kunt beheren met een wachtwoordbeheer-app van derden

 

Een eenvoudige en veilige manier om uw vele wachtwoorden op te slaan en te beheren is door gebruik te maken van een password manager app. Hoewel je veel apps zult vinden die beweren je wachtwoorden veilig op te slaan, doet geen enkele dit beter dan de Password Manager – PassKit app. Het is beoordeeld als een van de beste wachtwoord manager apps voor iPhone.

Wilt u weten wat de beste manier is om wachtwoorden op uw iPhone te beheren? Probeer dan de Password Manager app gratis op je iPhone te installeren via de App Store.

Of het nu gaat over hoe je wachtwoorden veilig houdt op iPhone of sterke wachtwoorden genereert die niet geraden kunnen worden, de PassKit app helpt je beide te bereiken. Bovendien biedt deze app RSA-encryptie om uw opgeslagen wachtwoorden in de kluis te beveiligen. Niet alleen wachtwoorden voor verschillende accounts, maar ook uw creditcardgegevens, contacten en beveiligde notities worden beschermd. Lees verder in dit uitgebreide artikel over het beheren van wachtwoorden op iPhone.

 

Stappen over hoe een autofill wachtwoord toe te voegen op iPhone met de PassKit app:

Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone 2
  • Open de Instellingen app van je iPhone en navigeer naar de Wachtwoorden.
  • Tik vervolgens op Automatisch Wachtwoorden Invullen.
  • Als AutoFill Passwords is uitgeschakeld, tikt u op de toggle bar om het in te schakelen.
  • Selecteer daarna de Password Manager – PassKit app uit de lijst.

Stap voor stap hoe je een wachtwoord opslaat op iPhone met de PassKit app:

Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone 3
  • Start de app Password Manager – PassKit.
  • Voer vervolgens het hoofdwachtwoord voor de wachtwoordmanager-app van uw iOS-apparaat in om toegang te krijgen tot de kluis.
  • Tik vervolgens op het Plus + icoontje onderaan het scherm om wachtwoorden op te slaan
  • Tik daarna op Login om een nieuw wachtwoord op te slaan.
  • U kunt kiezen uit de voorgedefinieerde accounttypes, zoals Apple, Amazon, Behance, enz. Of tik op Create login manually om uw wachtwoorden op uw iPhone op te slaan.
  • U kunt ook sterke en willekeurige wachtwoorden voor uw account genereren door op de knop Generate Password te tikken.
  • Eenmaal klaar, tik op Opslaan.

Hoe wachtwoorden beheren op iPhone met de iCloud Sleutelhanger

De iCloud-sleutelhanger is Apple’s eigen wachtwoordbeheerder. Het werkt met Apple producten zoals Mac, iPhone en iPad. Hiermee kunt u uw wachtwoorden en creditcards veilig opslaan en synchroniseren met al uw iOS-apparaten met iCloud. U kunt toegang krijgen tot wachtwoorden of deze automatisch invullen op uw accounts terwijl u de Safari-browser of andere apps van derden gebruikt.

 

Je kunt eenvoudig Autofill toevoegen voor wachtwoorden die in je iCloud-sleutelhanger zijn opgeslagen. Als u automatisch invullen voor de sleutelhanger wilt inschakelen, start u de app Instellingen op uw iPhone en selecteert u Wachtwoorden. Tik vervolgens op Automatisch wachtwoorden invullen en selecteer iCloud-sleutelhanger in de lijst.

 

Stap voor het inschakelen van iCloud Sleutelhanger op uw iPhone:

Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone 4
  • Start de Instellingen app van je iPhone en tik op je Apple ID.
  • Tik vervolgens op iCloud en tik vervolgens op Sleutelhanger.
  • Zet daarna de schakelaar naast iCloud Sleutelhanger aan.
  • Alle wachtwoorden, en creditcardgegevens die u op dit apparaat gebruikt, worden versleuteld en opgeslagen op uw iCloud account.

Stappenplan voor het genereren van een willekeurig wachtwoord op iPhone met de iCloud Keychain:

Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone 5
  • Start de Safari browser vanaf je iPhone.
  • Bezoek een website waarvoor je een login zou willen aanmaken.
  • Selecteer vervolgens het wachtwoordveld van het formulier voor het aanmaken van een account.
  • Tik vervolgens nogmaals op het lege wachtwoordveld, en je krijgt een wachtwoordsuggestie boven je toetsenbord. Tik nogmaals op het wachtwoordveld om een nieuwe wachtwoordsuggestie te krijgen.
  • Om het voorgestelde wachtwoord te accepteren, tik je op het wachtwoord.

Zo beheer je wachtwoorden op je iPhone vanuit je Instellingen-app

 

Stel dat u niet bezorgd bent dat uw wachtwoorden worden gestolen of dat u tevreden bent met de beveiliging van uw iPhone. In dat geval kunt u wachtwoorden opslaan in de Instellingen van uw iPhone. Het proces is heel eenvoudig, en je kunt gemakkelijk wachtwoorden toevoegen.

 

Stappen voor het opslaan van wachtwoorden op uw iPhone met behulp van de Instellingen app:

Vraag je je af hoe je wachtwoorden beheert op je iPhone? Bekijk de app Password Manager - PassKit, of probeer de iCloud-sleutelhanger op je iPhone 6
  • Open de Instellingen app van je iPhone.
  • Tik op Wachtwoorden.
  • Tik vervolgens op het Plus + pictogram dat zich rechtsboven in je scherm bevindt.
  • Voer vervolgens je website, gebruikersnaam en wachtwoord velden in. U kunt zelfs de sterke voorgestelde wachtwoorden gebruiken die willekeurig voor u worden gegenereerd.
  • Tik daarna op Klaar.

Conclusie

 

Het beveiligen van je wachtwoorden is essentieel, en je iPhone biedt voldoende beveiligingsopties voor jou. Je kunt Apple’s eigen wachtwoordbeheersysteem gebruiken, iCloud Keychain, of een app van een derde partij. Als je echter de beste beveiliging wilt voor het opslaan van je vele wachtwoorden, gebruik je de app Password Manager.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.