Hoe de opslag op de iPhone te beheren

Article By: Nasim Usman | Reviewed by : Editorial Board | Published on: January 6, 2022
Benieuwd hoe je meer opslagruimte krijgt op je iPhone? Bekijk de 7 methoden om meer opslagruimte te krijgen die we in deze gids hebben genoemd.

Laten we beginnen

 

Het kan ongelooflijk vervelend zijn wanneer je ruimte op je iPhone opraakt en de gevreesde “iPhone Opslag Vol” melding krijgt. Voor een situatie precies zoals deze, is het essentieel om te weten hoe je opslag op iPhone kunt beheren. Lucikly voor u, hier hebben we verschillende methoden besproken over hoe u opslagruimte op uw iPhone kunt vrijmaken.

 

Hoe vind je de opslagcapaciteit op je iPhone

 

Voordat u stappen onderneemt om ruimte vrij te maken op uw iPhone, moet u de status van uw opslagcapaciteit controleren. U moet te weten komen hoeveel ruimte er is verbruikt en hoeveel er nog over is. U kunt dit eenvoudig bereiken door naar de Instellingen app op uw iPhone te gaan.

 

Bovenaan het scherm zie je een veelkleurige balk met een overzicht per categorie van wat je opslagruimte in beslag neemt.

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 1
  • Open de Instellingen app van je iPhone
  • Scroll vervolgens naar beneden en selecteer Algemeen
  • Vervolgens, zoek en kies iPhone Opslag

 

Hoe opslagruimte beheren op iPhone | Beste 7 manieren

 

De beste manier om de ruimte op uw iPhone te beheren, is door opslag te verwijderen of een back-up te maken. Blijf deze complete gids volgen als u wilt weten hoe u meer opslagruimte op uw iPhone kunt krijgen.

 

Hier is de lijst met methodes voor het beheren van opslag op iPhone:

  • Foto’s en video’s verwijderen
  • Foto’s en video’s opslaan op iCloud
  • Contacten verwijderen of samenvoegen
  • Back-up ruimte op iCloud of andere cloudopslag
  • Ongebruikte apps verwijderen of uitladen
  • Wis webbrowser caches
  • Verwijder oude berichten

Methode 1: Dubbele foto’s en grote video’s massaal verwijderen van iPhone

 

Met de krachtige camera van je iPhone, kunnen je mediabestanden het grootste deel van je ruimte in beslag nemen. Om het perfecte moment te vangen, maken we vaak veel opnamen van dezelfde foto. En als u foto’s maakt in de burst-modus, krijgt u een grote verzameling foto’s. De meeste daarvan heb je niet nodig.

 

In dit gedeelte van deze gids hebben we uitgelegd hoe u dubbele foto’s en grote video’s op uw iPhone kunt verwijderen. We hebben onderzocht hoe je dit kunt bereiken met je iPhone, al dan niet met een foto opruim app van derden.

Wat is de beste manier om opslagruimte op iPhone te beheren? Verwijder soortgelijke foto’s en grote video’s van uw iPhone. Gebruik de app van derden genaamd Cleaner for iPhone.

 

Stappenplan om dubbele foto’s op je iPhone te verwijderen met de Cleaner-app:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 2
  • Start de Schoner voor iPhone app.
  • Selecteer vervolgens het tabblad Foto’s. (Of tik op het tabblad Video’s om grote video’s te verwijderen)
  • Kies vervolgens het type foto’s dat je wilt verwijderen. Bijvoorbeeld Gelijksoortige foto’s, Screenshots, Live foto’s, Gelijksoortige Burst foto’s of Gelijksoortige wazige foto’s.
  • U kunt dan alle afbeeldingen selecteren en verwijderen, of u kunt ze individueel verwijderen. U kunt ook alleen de afbeeldingen kiezen die u wilt verwijderen en vervolgens op Delete Selected drukken.

Stappenplan voor het verwijderen van foto’s of video’s op iPhone met de app Foto’s:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 3
  • Open de Foto’s-app van je iPhone.
  • Tik vervolgens op het pictogram Selecteren in de rechterbovenhoek van je scherm.
  • Kies daarna alle foto’s of video’s die je zou willen verwijderen.
  • Zodra je klaar bent, tik je op het Prullenbak symbool in de rechterbenedenhoek van je scherm.
  • Bevestig tot slot je keuze om de mediabestanden van je iPhone te verwijderen.

 

Methode 2: Bewaar foto’s en video’s op iCloud

Wat als je foto’s hebt die je niet wilt verwijderen, maar die veel van je iPhone-opslagruimte in beslag nemen? Gelukkig hoef je die foto’s niet te verwijderen vanwege ruimtegebrek. Je kunt ze opslaan op je iCloud-account. Bovendien kun je er zelfs voor kiezen om je foto’s en video’s direct op je iCloud-account op te slaan in plaats van op je iPhone.

 

Stappenplan voor het beheren van foto’s en video’s op uw iPhone:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 4
  • Open de Instellingen app van je iPhone.
  • Selecteer vervolgens iCloud en kies vervolgens Foto’s.
  • Schakel de optie Foto’s van iCloud in om je foto’s en video’s te laten uploaden op je iCloud-account.

 

Methode 3: Verwijder of voeg contacten samen op je iPhone

 

Een andere manier om meer opslagruimte op je iPhone te krijgen is door ongewenste contacten op te ruimen. Als je een grote verzameling contacten hebt verzameld, is de kans groot dat sommige van hen duplicaten of onvolledig zijn.

 

De enige manier om met deze contacten om te gaan is door ze een voor een te verwijderen. Dit is geen probleem als u met minder contacten te maken hebt. Maar als je honderden contacten hebt, dan heb je hulp van derden nodig. Dus, als je je afvraagt hoe je meerdere contacten op je iPhone kunt verwijderen, probeer dan de Cleaner for iPhone app.

Wat is de beste manier om opslagruimte op iPhone te beheren? Verwijder nutteloze contacten en samenvoegen dubbele contacten van uw iPhone. Gebruik de app van derden genaamd de Cleaner voor iPhone.

 

Stappenplan voor het verwijderen of samenvoegen van contacten op iPhone met de Cleaner app:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 6
  • Start de Schoner voor iPhone app.
  • Tik vervolgens op het tabblad Contacten dat zich onderaan het scherm bevindt.
  • Selecteer vervolgens het type contacten dat u wilt verwijderen. Voor contacten zonder naam, nummer, of nummer en e-mail, tikt u op Incompleet. En voor contacten met dezelfde naam, nummer of e-mail, tik je op Duplicaten.
  • Daarna verwijder je geselecteerde onvolledige contacten of voeg je alle dubbele contacten samen van je iPhone.

Video Tutorial over hoe dubbele contacten te verwijderen op iPhone met de Cleaner app

 

Methode 4: maak een back-up van je opslag op iCloud of een andere cloudopslagdienst

 

Een andere manier om opslag op iPhone te beheren is door uw belangrijke bestanden op te slaan in de cloud. We hebben al in een eerdere methode gezien hoe we onze foto’s en video’s op onze iCloud-account kunnen opslaan. Je krijgt tot 5GB aan gratis opslagruimte op iCloud als je je voor het eerst aanmeldt.

 

Je kunt ook andere cloud-diensten gebruiken naast of in plaats van iCloud. Google Drive, Dropbox, OneDrive en nog veel meer zijn slechts een paar voorbeelden. Je krijgt 15 GB opslagruimte bij je Google Drive-account, die je moet delen met je andere Google-accounts. Dropbox en OneDrive bieden elk respectievelijk 2 GB en 5 GB gratis opslagruimte. Wil je echter meer ruimte, dan kun je altijd meer opslagruimte voor je iPhone kopen.

 

Methode 5: Onnodige apps verwijderen en weggooien

 

Meestal verbruiken de vele applicaties op je iPhone de meeste ruimte. Je kunt de opslagcapaciteit van je iPhone analyseren via je Instellingen. Dit zal ook het opslagverbruik van al uw apps weergeven. Er zijn twee manieren om de opslagruimte op je iPhone te beheren. U kunt ongebruikte apps verwijderen of een aantal van hen ontladen. Maar wat is het verschil tussen het verwijderen en het ontladen van een app?

 

Als je apps op je iPhone verwijdert, verwijder je in feite zowel de app als de bijbehorende gegevens. Dit betekent dat als je de app opnieuw installeert, je vanaf nul moet beginnen. Maar als je een app verwijdert, verwijder je alleen de app, terwijl de gegevens behouden blijven. Dit betekent dat u verder kunt gaan waar u was gebleven wanneer u de app later opnieuw installeert.

Stappenplan voor het verwijderen van apps op je iPhone:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 5
  • Raak op het beginscherm van je iPhone het app-pictogram aan en houd het vast, en selecteer vervolgens App verwijderen in het optiemenu.
  • Of u kunt op een willekeurig deel van het beginscherm van uw iPhone drukken en vasthouden totdat alle app-pictogrammen beginnen te wiebelen. Tik dan op het min-pictogram boven de app die je wilt verwijderen.
  • De volgende stap voor beide opties is om op Delete App te tikken.
  • Daarna, om je keuze te bevestigen, tik je op Verwijderen.

Stappenplan voor het offloaden van apps op je iPhone:

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 7
  • Open de Instellingen-app van je iPhone.
  • Tik op Algemeen.
  • Zoek vervolgens iPhone Opslag op en tik erop.
  • Selecteer daarna de app die je wilt offloaden uit de lijst en tik op Offload App.
  • Tik vervolgens nogmaals op Offload App om je keuze te bevestigen.

 

Methode 6: Wis webbrowsinggegevens van je iPhone

 

Caches worden door je browsers gebruikt om je browsegeschiedenis en gegevens op te slaan. Dit is vooral om je online browsen te versnellen en je inloggegevens op te slaan. U hoeft dan niet elke keer in te loggen als u de website bezoekt, wat uw browse-ervaring versnelt.

 

Het is eenvoudig om caches te wissen in de Safari- of Chrome-browser van je iPhone. Als je caches of cookies uit je Safari-browser wilt verwijderen, moet je naar de Instellingen van je iPhone gaan. Selecteer daar Safari, tik vervolgens op Wis geschiedenis en websitegegevens en tik ten slotte op Wis geschiedenis en gegevens.

stappen voor het wissen van webbrowsing gegevens van uw iPhone

Om browsegegevens van je Chrome browser te verwijderen, start je de app op je iPhone. Tik vervolgens op het symbool Meer ( pictogram met drie puntjes) en tik op Privacy. Klik vervolgens op Browsegegevens wissen. Daarna kunt u selecteren of u de browsegeschiedenis, sitegegevens, cookies, cachebestanden, enz. wilt verwijderen. Zodra je hebt geselecteerd, tik je op Gereed.

Methode 7: Verwijder automatisch berichten van je iPhone

 

Als u uw oude berichten niet verwijdert, kan dit de opslagruimte van uw iPhone verstoppen. Dus, hoe kun je de opslagruimte op je iPhone beheren met betrekking tot je berichten? Gelukkig is er een manier waarop u uw iPhone kunt instellen om uw berichten gedurende een beperkte periode te bewaren. Je kan dit bereiken via de Instellingen app op je iPhone.

Hoe de opslag op de iPhone te beheren 8
  • Start de Instellingen app van je iPhone.
  • Scroll vervolgens naar beneden en selecteer Berichten en vervolgens Berichten bewaren.
  • Selecteer daarna of je je berichten 30 dagen, een jaar of voor altijd op je iPhone wilt bewaren.

Conclusie

 

In deze gids hebben we zeven methoden onderzocht voor het beheren van opslagruimte op iPhone. Het omvat het verwijderen van foto’s en video’s, het verwijderen of samenvoegen van contacten, het maken van back-ups van bestanden op iCloud, het verwijderen of verwijderen van overbodige apps, het wissen van browser cache, en het verwijderen van oude berichten. Met behulp van alle trucs die hier worden genoemd, zullen we helpen bij het verwijderen en maken van meer opslagruimte op je iPhone.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.