Hoe foto’s op iPhone te retoucheren

Article By: Nasim Usman | Reviewed by : Editorial Board | Published on: January 6, 2022
Hoe retoucheer je foto's op je iPhone

Soms kan een mooie foto die je met je iPhone hebt gemaakt een oneffenheid bevatten die mogelijk de hele foto kan verpesten. Of je moet misschien kleine wijzigingen aanbrengen om je foto te verbeteren. Het nabewerken van een foto is dus een groot onderdeel van elke fotografie. Normaal gesproken zou je photoshop-software op een computer nodig hebben om dit te bereiken. Gelukkig voor jou is alles mogelijk op je iPhone. Hier hebben we onderzocht hoe je foto’s op iPhone kunt retoucheren met apps van derden of native apps.

 

Hoe retoucheer ik foto’s op mijn iPhone met apps van derden?

 

In de App Store vind je een groot aantal apps met hulpmiddelen voor het retoucheren van foto’s. Dat komt omdat het een van de meest favoriete functies is voor fotobewerkingsapps. We hebben twee fotobewerkingsapps besproken waarmee je foto’s op je iPhone kunt retoucheren in deze how-to gids. Het zijn de app Foto-editor en de app Foto-editor vervagen. Beide apps zijn compatibel met zowel iPhone als iPad.

 

De Photo Editor-app wordt beschouwd als een van de beste fotobewerkingsapps voor iPhone en iPad. Ter vergelijking: de Blur Photo Editor is een fotobewerkingsapp die gespecialiseerd is in het vervagen van delen van een foto of je foto-achtergrond. Wilt u weten hoe u de achtergrond op de iPhone kunt vervagen om het verbluffende bokeh-effect voor uw afbeelding te bereiken? De Blur Photo Editor app is uw antwoord. Deze app heeft ook een verzameling van foto retoucheer tools.

Voordat we verder gaan met hoe je foto’s retoucheert op je iPhone, moet je eerst de Photo Editor app downloaden. Deze kan gratis worden geïnstalleerd in de App Store voor je iPhone.

 

Stappenplan voor het retoucheren van foto’s op iPhone met de app Foto-editor:

Hoe foto's op iPhone te retoucheren1
  • Start de Foto-editor app.
  • Selecteer de locatie van je foto of maak een nieuwe foto met het Camera icoon.
  • Tik vervolgens op het fotofilter-icoontje dat zich rechtsonder in je scherm bevindt.
  • Kies daarna uit de vele retoucheermiddelen die je worden aangeboden. Je kunt de Belichting, Contrast, Helderheid, Verzadiging, Toon, RGB en nog veel meer effecten regelen om je afbeelding te verbeteren.
  • Als je je foto hebt geretoucheerd, tik je op het Download icoon om ze op te slaan en te delen.

Voordat we verder gaan met hoe je foto’s retoucheert op je iPhone, moet je eerst de Foto achtergrond vervagen downloaden. Deze kan gratis worden geïnstalleerd in de App Store voor je iPhone.

 

Stappenplan voor het retoucheren van foto’s op iPhone met de app Blur Photo Editor:

 

Hoe foto's op iPhone te retoucheren3
  • Start de Blur Photo Editor-app op je iPhone en selecteer de foto die je zou willen bewerken.
  • Pas vervolgens vervagingseffecten toe op je foto om oneffenheden of onvolkomenheden op de foto te verbergen.
  • Tik daarna op het fotofilterpictogram dat zich rechtsonder op je pagina bevindt. Je krijgt dan toegang tot vele foto retoucheer tools.
  • Je zou de Belichting, Contrast, Verzadiging, Tint, Toon, RGB, enz. kunnen aanpassen, van je foto.
  • Tot slot, tik op het Download icoon om je foto op te slaan en te delen.

Foto’s op iPhone retoucheren met de ingebouwde Foto’s-app

 

Je kunt ook de ingebouwde Foto’s van je iPhone gebruiken om een foto te retoucheren. Je zult een aantal retoucheerelementen vinden die door deze ingebouwde app op je iPhone worden aangeboden. De Foto’s-app kan een goed alternatief zijn voor fotobewerkingsapps van andere fabrikanten. Lees deze handleiding verder om te ontdekken hoe je foto’s op je iPhone retoucheert met de Foto’s-app.

 

Stappenplan voor het retoucheren van foto’s op iPhone via de app Foto’s:

Hoe foto's op iPhone te retoucheren4
  • Start de Foto’s-app van je iPhone en selecteer de foto die je zou willen retoucheren.
  • Zodra je je foto hebt geselecteerd, tik je op Bewerken.
  • Vervolgens heb je toegang tot meerdere retoucheereffecten die je kunt selecteren door naar rechts te vegen. Je kunt kiezen of je de Belichting, Helderheid, Contrast, Verzadiging of andere effecten van je foto wilt aanpassen.
  • Nadat je de retoucheereffecten naar wens op je foto hebt toegepast, kun je je werk opslaan door op Done te tikken.

Conclusie

 

Retoucheren betekent het verwijderen van onvolkomenheden en het verbeteren van de kwaliteit van je foto’s. Hier in deze gids hebben we meerdere processen besproken voor het retoucheren van foto’s op iPhone. Als je apps van derden wilt om je foto’s te retoucheren, kun je de Foto-editor-app of de Blur Photo Editor-app proberen. Je zou echter ook de Foto’s-app kunnen gebruiken, een alternatief voor het gebruik van een app van derden.

 

Bekijk onze meer vergelijkbare gidsen: Hoe foto’s bijsnijden op iPhone & Hoe foto’s bewerken op iPhone.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.