Hoe maak je een video korter op iPhone

Article By: admin | Reviewed by : Editorial Board | Published on: March 29, 2022 , Last updated on : January 20, 2024
Hoe maak je een video korter op iPhone

Laten we beginnen

 monki velour
sz c hangok automatizálása
korkea vyötäröiset housut
zimski škornji alpina
alviero martini prima classe portafoglio
nfl trikot bengals
zapatos adidas altos para mujer
verset stella perfume
alviero martini prima classe portafoglio
air jordan 4 military black
bonnet cache cache oreille
sz c hangok automatizálása
tamaris myggia
marella outlet
birkenstock linz sl footshopping

Kort videomateriaal is populair geworden op sociale-mediaplatforms zoals TikTok, Instagram, Facebook en YouTube. Tegenwoordig heb je geen dure camera-uitrusting nodig om een video te filmen. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone met een geluidscamerasysteem. Als je video’s voor dergelijke sites gaat maken, wil je misschien leren hoe je iPhone-video’s trimt.

 

Dit artikel gaat over hoe je een video korter kunt maken op iPhone met behulp van een app van derden en ingebouwde iPhone-functies. Een app van derden zoals de Video Editor en Maker kan verschillende functies in één pakket combineren. Dat maakt de bewerkingsprocedure snel op uw iPhone.

 

Anderzijds hoeft u voor native tools geen app te downloaden uit de App Store. Als gevolg daarvan verspilt u geen tijd met het zoeken naar een toepassing. Dit artikel is bedoeld om u door beide opties te helpen.

Hoe maak je een video korter op iPhone met de Video Editor en Maker app

 

De Video Editor and Maker app is zeker een van de beste iPhone apps voor het inkorten van video’s. De app is rechttoe rechtaan, zonder overbodige functies. Dankzij het ontwerp van deze app kunnen gebruikers films in korte tijd inkorten en snel publiceren op sociale-mediaplatforms. U kunt de extra mogelijkheden van deze app gebruiken om muziek aan uw video’s toe te voegen en verschillende geluidsdelen te wijzigen.

 

Hoewel het ontbreekt aan professionele functies, is het handig voor dagelijks gebruik. Laten we nu nagaan hoe je een video korter maakt op iPhone met behulp van de Video Editor app.

Maak fantastische virale video’s met uw iPhone met behulp van de Video-editor en -maker-app; download hem nu gratis in de App Store!

Stappen om een video korter te maken op iPhone met de Video Editor en Maker app:

een video korter maken op iPhone met de app Video Editor en Maker
  • Start eerst Video Editor op je iPhone toestel
  • Selecteer nu Galerij voor opgeslagen video’s
  • Of, Selecteer Camera om direct vanuit de app een video op te nemen
  • Zoek je selectie in de sectie Video’s van de app en tik erop
  • Tik op de videotijdlijn om de schuifregelaar te gebruiken om de video korter te maken
  • Daarna, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek van je scherm om de lengte definitief te maken
  • Tot slot, om je bewerkte video te delen op verschillende platformen, tik je op de Upload knop in de rechterbovenhoek

Ontdek hoe je een video korter maakt op iPhone via de Foto’s-app

De eigen Foto’s app van je iPhone is een multifunctionele tool. Meestal gebruik je deze app voor het bekijken van foto’s en video’s. Deze app heeft echter een aantal solide functies in zijn systeem. Het bewerken van video’s in de Foto’s-app kan veel tijd in beslag nemen. Het kan handig zijn als je genoeg tijd hebt om een lange video in een korter formaat te knippen en andere aspecten van de video te corrigeren. Het proces is vergelijkbaar op verschillende versies van iPhone, zoals iPhone 10, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 en iPhone 13.

Stappen om een video korter te maken op iPhone met de Foto’s-app:

hoe maak je een video korter op iPhone met de Foto's app
  • Start de Foto’s app en selecteer de video die je wilt bewerken
  • Tik op de knop Bewerken in de rechterboven-rechterhoek van je scherm
  • Gebruik de schuifregelaar op de videotijdlijn om de video in te korten
  • Vervolgens, Tik op de Klaar knop rechtsonderin om je video op te slaan

Leer hoe je een video korter maakt op iPhone met de iMovie-app

iMovie is een andere app waarmee je video’s op je iPhone kunt maken. Mensen gebruiken deze app meestal om lange video’s te maken. Het is indrukwekkend hoeveel functies Apple in deze app heeft weten te stoppen. Desondanks kan deze app een overweldigende ervaring zijn voor gebruikers die een eenvoudige, schone interface willen. iMovie kan overkill zijn als je gaat leren hoe je een video op je iPhone kunt trimmen.

 

Naast het knippen van video’s, kunt u ook de iMovie app gebruiken om muziekvideo’s te maken op je iPhone. Blijkbaar is deze app geschikt voor gevorderde videobewerkers. Misschien wilt u het bij de app Video-editor en -maker houden voor basisdingen. Maar voor nu, laten we hieronder uitzoeken hoe je een video korter kunt maken op je iPhone met de iMovie app.

Stappen om een video korter te maken op iPhone via iMovie:

hoe maak je een video korter op iPhone via iMovie
  • Start iMovie op je iPhone
  • Tik op het grote plusteken
  • Selecteer Film als je Nieuwe Project
  • Volgende, kies je de video die je wilt bewerken
  • Dan onderaan, tik op Film maken
  • Tik op de videotijdlijn en selecteer de schuifregelaar om de video in te korten
  • Tik op Klaar in de linkerbovenhoek om het proces te voltooien
  • Tot slot, raak je de Upload knop aan onderaan het volgende scherm om de video te delen op andere platformen of op te slaan op je apparaat

Hoe video’s bewerken op je iPhone?

 

Basisbewerking is een eenvoudige taak op je iPhone. Je iPhone-toestel is een krachtpatser waarmee je de lengte van je video kunt wijzigen of snel kunt vertragen. Je moet de Foto’s-app openen en op de video tikken die je wilt bewerken. Tik op de knop Bewerken om alle beschikbare gereedschappen voor het bewerken van de video weer te geven. Als sommige functies ontbreken, zijn er verschillende geavanceerde apps van derden in de App Store die deze kunnen bieden.

Leer hoe je filters kunt toevoegen aan video op iPhone

filters toevoegen aan video op iPhone

Terwijl je een video bewerkt, wil je er misschien filters op toepassen. Je iPhone-toestel heeft standaard tien videofilters. Ze op een video gebruiken is een eenvoudige taak. Open de Foto’s-app op uw toestel, selecteer de clip en tik op Bewerken in de rechterbovenhoek. Onderaan vindt u de filteroptie. Selecteer het filterpictogram en kies het filter dat u wilt toepassen. Tik tot slot op Gereed om de bewerkte video op te slaan

Hoe maak je een korte video met Clips op je iPhone?

Met de Clips-app op je iPhone kun je meteen korte video’s maken. De procedure is eenvoudig. Eerst start je de app, tik je op de rode knop, houd je die ingedrukt en laat je hem los om de video op te slaan. De app kan ook AR Spaces, Memoji, filters, tekstlabels, stickers en emoji’s toevoegen aan een videoclip of foto.

Om samen te vatten

 

Je hebt als iPhone-gebruiker een veelheid aan keuzes wanneer je video’s wilt trimmen op een iPhone. Je hebt de Video Editor en Maker app, de multifunctionele Foto’s app en de professionele iMovie app in je handen. Welk gereedschap je ook kiest, we hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte app voor jou.

 

Als je dit artikel interessant vindt, zal je onze post over – Hoe video’s bewerken op iPhone?.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.