Hoe een video knippen op iPhone

Article By: SEO Expert | Reviewed by : Editorial Board | Published on: January 26, 2022
hoe videoclips te bewerken op iphone

Als je een geweldige video hebt opgenomen met je iPhone, moet je die waarschijnlijk nog bewerken voordat je hem deelt. Een belangrijke bewerking is het verwijderen van ongewenste en onnodige scènes uit je video. Hier hebben we de beste manieren om een video op iPhone te knippen.

 

Het knippen van een video of het trimmen van een video is een van de eenvoudigste en meest voorkomende functies van een videobewerkingsapp. Echter, je krijgt geen video-editor van derden voor alleen het trimmen van een video. Bovendien bieden de eigen apps van je iPhone, zoals Foto’s, een functie voor het trimmen van video’s. In deze gids laten we zien hoe je een video op je iPhone kunt bijsnijden met de eigen apps, zoals Foto’s of iMovie, of met een app van derden.

“Installeer de Video Editor-app gratis in de App Store om een video te knippen op iPhone, naast vele andere functies.

Hoe clip je een video op je iPhone met de Foto’s-app

 

De Foto’s-app is niet alleen bedoeld voor fotobewerking, maar bevat ook videobewerkingsfuncties. Het is echter geen geavanceerd videobewerkingsprogramma. Toch biedt het functies waarmee u snel verbeteringen kunt aanbrengen aan uw video’s voordat u ze deelt. In dit gedeelte laten we zien hoe u uw iPhone-video’s kunt trimmen met de Foto’s-app.

 

Stappenplan voor het knippen van een video op iPhone met de Foto’s-app:

hoe maak je foto filter effecten
  • Open de Foto’s-app van je iPhone en selecteer de video die je wilt trimmen.
  • Tik vervolgens op Bewerken, dat zich in de rechterbovenhoek van je scherm bevindt.
  • Op de bewerkingspagina tikt u op de videotijdlijn en sleept u het begin- of eindpunt van uw video om ongewenste scènes te knippen.
  • Als je klaar bent met trimmen, tik je op Gereed.
  • Daarna tik je of op Video opslaan of Video opslaan als nieuwe clip.

Hoe clip je een video op iPhone met een app van derden

 

Je kunt niet volledig vertrouwen op de Foto’s-app van je iPhone om je te voorzien van de beste videobewerkingsfuncties. Voor een betere kwaliteit videobewerking is het gebruik van een derde partij te verkiezen. Met de mogelijkheid om te trimmen, voice-over toe te voegen aan video, of achtergrondmuziek aan video – de Video Editor app is de beste optie die er is. Daarom wordt het ook beschouwd als een van de beste videobewerkingsapps voor iPhone.

Wil je weten hoe je een video kunt knippen op je iPhone? Download dan gratis de app Video Editor in de App Store.

Video Editor-app heeft een zeer eenvoudige gebruikersinterface waarmee u gemakkelijk video’s op iPhone kunt bewerken. We hebben echter besproken hoe je een video op iPhone kunt knippen met behulp van de Video Editor-app in dit gedeelte.

 

Stappenplan voor het knippen van een video op iPhone met de Video Editor-app:

hoe maak je een video met muziek
  • Start de Video Editor app.
  • Selecteer vervolgens de video die je wilt trimmen of maak een nieuwe video met je iPhone camera.
  • Tik vervolgens op het tijdlijngedeelte van de video.
  • Sleep de begin- en eindschuifregelaars in het video trimmen scherm om delen uit een video te knippen. Klik vervolgens op het vinkje icoon na voltooiing.
  • Tik daarna op het Upload icoon rechtsboven in je scherm om je wijzigingen op te slaan of te delen.

Hoe clip je een video op iPhone met iMovie

 

Een andere app die je kunt gebruiken voor het bijsnijden van video’s op je iPhone is de iMovie. In tegenstelling tot de Video Editor, een app van derden, is de iMovie de eigen videobewerkingsapp van Apple. Het is ontworpen voor de iPhone en iPad apparaten. Je kunt deze app gebruiken in plaats van een app van derden, omdat het een fatsoenlijke videobewerkingsapp is. U kunt uw iPhone video gemakkelijk trimmen met iMovie.

 

Hoe trim je een videofragment in iMovie:

hoe maak ik een nieuwe film op iphone
  • Start de app iMovie.
  • Tik vervolgens op de knop Plus + om een nieuw videoproject te starten.
  • Tik vervolgens op Movie, selecteer de video die je wilt bijsnijden en tik op Create Movie.
  • Op de bewerkingspagina tik je op de videotijdlijn en verkort je de lengte van je clip door overbodige delen uit de video te verwijderen.
  • Tik daarna op Gereed om je wijzigingen op te slaan.

Conclusie

 

In deze handleiding hierboven, hebben we gedeeld met u de beste manieren over hoe je een video clip op iPhone. Hoewel het trimmen van video’s op de iPhone kan worden beschouwd als een eenvoudige taak. Toch is het vaak nodig voor het maken van een geweldige video. Als u wilt dat uw iPhone alleen uw video trimt, dan kunt u de Foto’s app gebruiken. Maar stel dat je wat extra videobewerkingsfuncties wilt. In dat geval zou je de Video Editor-app of iMovie kunnen proberen.

Share this article:
shape icon

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mis geen updates van onze nieuwe sjablonen en extensies en alle geweldige aanbiedingen die we voor u brengen.